Min vackra stjärna

Premiär den 16 december 2022

Belfast poster

Hopp om framtiden i skuggan av betongen

Sang-hyun driver ett tvätteri, men har stora skulder. Dong-soo växte upp på ett barnhem och arbetar nu på ett hem som tar emot övergivna barn i Seoul. En natt, när regnet öser ned, tar de med sig ett spädbarn, Woo-sun, som lämnats på hemmet. Men nästa morgon återvänder mamman och upptäcker att hennes barn är försvunnet. Hon ska just ringa polisen när de två männen avslöjar vad de har gjort. Deras ursäkt att de stulit barnet för att hitta ett bra hem åt det är svårsmält, men trots det väljer mamman att följa med dem för att hitta nya föräldrar till Woo-sun. 

Poliserna Su-jin och hennes yngre kollega Lee blir vittnen till det hela och följer den udda trion på avstånd för att samla bevis till sin utredning. De fem individerna, samlade genom en slump, beger sig nu ut på en minst sagt annorlunda resa som de sent ska glömma.

Regissör

Hirokazu Koreeda

Skådespelare

SONG Kang Ho
GANG Dong Won
Doona BAE
LEE Ji Eun
LEE Joo Young

Originalspråk

Koreanska

Premiär

16 december 2022

Varför valde vi denna film?

Intresset för koreansk kultur har exploderat de senaste åren och Min vackra stjärna visar verkligen varför det är berättigat. Hirokazu Koreeda berättar här en gripande historia om livet i skuggorna bakom de glittrande skyskraporna och shoppingcentren i Seoul. En berättelse om människor utanför systemet, men där hoppet om livet och framtiden trots allt spirar.

Lotta Gerlach
Biopassets programråd