Om Biopasset

Med Biopasset får du se noggrant utvalda biofilmer till halva priset med premiärer jämnt fördelade över tolv månader*. Det är filmer ur den ordinarie biorepertoaren som är speciellt utvalda för Biopasset och en vuxen biopublik. Spännande, gripande och upplevelserika berättelser från Sverige, USA och övriga världen.

Biopasset har ett ordinarie pris på 149 kr inkl. moms och gäller alla föreställningstider och alla dagar på samtliga medverkande biografer så länge de filmer som ingår visas på bio.

Biopasset är ett branschöverskridande samarbete och öppet för alla Sveriges biografer och filmdistributörer. Du kan använda Biopasset på ett stort antal biografer runt om i hela Sverige, bland annat hos Filmstaden, Svenska Bio, Cinemascenen, Eurostar och Björnbiografer. Alla biografer i Sverige har möjlighet att ansluta sig till Biopasset så prata gärna med din lokala biografägare.

Biopasset är en produkt från Biografklubb Sverige AB som ägs gemensamt av Sveriges Filmuthyrareförening och Sveriges Biografägareförbund.

Kontaktinformation:

Biografklubben Sverige AB
c/o Biografernas Service AB
Box 230 21
104 35 Stockholm

kundservice@biopasset.se

Org. nr 559339-2029

* Hur många månader du kan använda ditt Biopass och hur många av filmerna du hinner se beror på när under säsongen du köper ditt Biopass.

Biopassets programråd

Filmerna som ingår i Biopasset väljs ut av ett oberoende programråd bestående av experter från svenska biografer och distributörer.

 

Programrådet för 2023/2024 utgörs av:

Per Mårtensson – Ordförande

Per är film booking director och övergripande ansvarig för filmutbudet på Filmstadens biografer. Han har under sina 23 år i film- och biografbranschen varit med och lanserat tusentals filmer på biografer över hela landet.

Linda Westin

Linda började sin karriär på programavdelningen hos Sandrew Film & Teater 1992. Sedan dess har hon jobbat med filmdistribution på bland annat Columbia Tri-star, Sonet Film och Nordisk Film. Sedan 2016 jobbar Linda på Svenska Bios programavdelning.

Jakob Abrahamsson

Jakob driver distributionsbolaget NonStop Entertainment med en bred repertoar av kvalitetsfilm, dokumentärer och klassiker samt är medgrundare till Bio & Bistro Capitol i Stockholm.

Lotta Gerlach

Lotta har över 30 års erfarenhet i filmbranschen och har jobbat med marknadsföringen av svenska klassiker som Jägarna, Fucking Åmål, Änglagård, Jalla Jalla och Så som i himmelen. I dag jobbar hon med marknadsföring och distribution på Nordisk Film.

Mathias Holtz

Mathias har i snart 20 år arbetat med film på bio, både med distribution och visning. De senaste 16 åren som filmsättare och biografkonsulent på Folkets Hus och Parker, där han bokar film åt föreningsdrivna biografer i hela Sverige. Han arbetar även med biografutveckling och är engagerad i svenska och internationella branschorganisationer som Riksföreningen Biograferna, Europa Cinemas och CICAE.

Kristina Pesznecker

Kristina har jobbat 35 år i filmbranschen inom ett flertal arbetsområden där marknadsföring och utvärdering av filmprojekt varit den röda tråden. Sedan ett flertal år är hon theatrical & marketing manager för Scanbox Entertainments Sverigekontor.

Mattias Lundin

Mattias har spenderat närmare 30 år i filmbranschen och har lanserat allt från storfilmer som Titanic och Avatar till Grand Budapest Hotel och Sideways från studios som Fox, Warner, Disney och Sony. Mattias är idag marknadschef på SF Studios.