Den sista resan

Premiär 1 mars 2024

Belfast poster

Det är aldrig för sent för ett sista äventyr

När Lars Hammar efter 40 år som älskad fransklärare i Köping går i pension ser han framför sig en ljuvlig “tredje ålder” med resor, vin och upplevelser tillsammans med sin fru Tiina. Men det blir inte som han tänkt sig. I stället för att ta för sig av livets goda blir Lars alltmer passiv och viljelös hemma i sin läderfåtölj, till både Tiinas och deras son Filips stora frustration, och förtvivlan.

Då får Filip en idé – att ta sin skröpliga gamla far till hans älskade Frankrike och låta honom återse de platser som han älskat mest i livet. Genom att göra samma bilresa som familjen brukade göra när Filip var barn och i hemlighet iscensätta några av livets härligaste ögonblick hoppas han kunna tända Lars livsgnista igen.

Till sin hjälp tar Filip sin bästa vän Fredrik, några rejäla doser optimism och påhittighet samt en gammal orange Renault 4. Äventyret kan börja!

Om det går som någon tänkt sig? Knappast.

DEN SISTA RESAN blir en stapplande färd för Lars, men oväntat nog en större resa för Filip.

Med DEN SISTA RESAN har Filip & Fredrik gjort en ny sann feelgoodfilm full av medmänsklighet och humor, samt en rejäl portion vemod.

Regissör

Filip Hammar, Fredrik Wikingsson

Originalspråk

Svenska

Premiär

1 mars 2024

Åldersgräns

Barntillåten

Se trailern här