Dag för dag

Premiär den 4 mars 2022

Det är aldrig för sent att tänka om

Dag för dag är en livsbejakande komedi med mycket humor och en del allvar. Vänskap utvecklas, kärlek uppstår och livsavgörande beslut fattas. En historia om att det aldrig är för sent att tänka om i livet.

Filmen inleds på ett äldreboende där Tomas von Brömssen spelar den demente Tage. Där finns även Malte som spelas av Sven Wollter och Rut spelad av Marianne Mörck. På äldreboendet får vi möta vårdaren Katrin spelad av Martina Haag och städaren Simon som spelas av William Spetz. Tillsammans beger sig de fem personerna ut på en husbilsresa genom Europa för att uppfylla en äldre mans sista önskan.

Med ett manus av Tapio Leopold, efter en story av William Spetz och Martina Haag,  regisserar Felix Herngren denna långfilm med ämnen som berör alla och framför allt honom själv.

Regissör

Felix Herngren

Skådespelare

Sven Wollter
Marianne Mörck
Tomas von Brömsen
Martina Haag
William Spetz

Originalspråk

Svenska

Premiär

4 mars 2022

Varför valde vi denna film?

Vi ville verkligen bjuda på Sven Wollters fantastiska insats i sin sista film. DAG FÖR DAG är en livsbejakande komedi i regi av Felix Herngren med mycket humor och en del allvar. Vänskap utvecklas, kärlek uppstår och livsavgörande beslut fattas. En historia om att det aldrig är för sent att tänka om i livet.

Per Mårtensson
Biopassets programråd